Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τεράστια ζημιά σε βιοτεχνία παιδικών επίπλων στην Πεδινή Ιωαννίνων.

13/8/10



Για τρεις ώρες πάλευαν με τις φλόγες τα ξημερώματα της Πέμπτης οι άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιοτεχνία παιδικών επίπλων στο δημοτικό διαμέρισμα Πεδινής του Δήμου Μπιζανίου.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το εργαστήριο των ιδιοκτητών, ωστόσο παρήγορο είναι πως δεν κάηκε η έκθεση της βιοτεχνίας, που περιελάμβανε κυρίως ξύλινα έπιπλα. Η φωτιά φαίνεται πως ξέσπασε στις 2.30 περίπου το βράδυ και ένας διερχόμενος οδηγός που αντιλήφθηκε τους καπνούς ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία. Η παρέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο έφτασαν εννιά υδροφόρα οχήματα και 18 άτομα καθώς και δύο επιβατικά οχήματα με επιπλέον τέσσερα άτομα, τα...

οποία «ρίχτηκαν» στην μάχη με τις φλόγες για τρεις περίπου ώρες, έως τις 5.30 το πρωί που η πυρκαγιά κατασβέστηκε.
Τα αίτια για την εκδήλωση της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και τις έρευνες για την εξακρίβωσή τους έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας όπως σημείωσε ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Μιχάλης Κλείτσας.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση των ανδρών της πυροσβεστικής δεν ήταν εύκολη, καθώς εντός του εργαστηρίου, όπως ήταν φυσικό υπήρχαν εύφλεκτα υλικά όπως πριονίδια αλλά και εύφλεκτα υγρά, όπως νέφτι και λούστρος που χρησιμοποιούν οι επιπλοποιοί. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν μικροεκρήξεις ενώ καταστράφηκαν και τα μηχανήματα που υπήρχαν εντός του εργοστασίου.
Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα να διασωθεί το υπόλοιπο κτίριο, ενώ όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κλείτσας δεν υπήρξε κίνδυνος για επέκταση της πυρκαγιάς, καθώς άλλες επιχειρήσεις της περιοχής βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το συγκεκριμένο κτίριο.

Συνελήφθη εμπρηστής
Μία περίεργη υπόθεση εμπρησμού, που προφανώς οφείλεται σε ενδοοικογενειακές συγκρούσεις κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία του νομού Ιωαννίνων.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης η πυροσβεστική κλήθηκε να κατασβέσει πυρκαγιά σε σπίτι στο Περιστέρι. Όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής έφτασαν εκεί ενημερώθηκαν από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού πως τη φωτιά προκάλεσε ο υιός της, για λόγους αντεκδίκησης.
Ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Δυστυχώς το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς και ένας από τους λόγους ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για να μεταβεί στο Περιστέρι.

Έκκληση για προσοχή
Έκκληση στους συμπολίτες απηύθυνε ο διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων, ζητώντας να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν πραγματοποιούν εργασίες στην ύπαιθρο, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι μεγάλος.
Ο κ. Κλείτσας υπογράμμισε πως η έλλειψη βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν συνθήκες επίφοβες για την πρόκληση πυρκαγιών όχι μόνο στα δάση αλλά και εντός των αστικών κέντρων ενώ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή κατά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
«Είναι κρίμα από μία γιορτή, μία χαρά να δημιουργήσουμε δυστυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ
Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου