Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μια σύγχρονη πόλη φάντασμα!!


To Ordos στην εσωτερική Μογγολία είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές στην Κίνα, κυρίως λόγω των τεραστίων αποθέματων άνθρακα και φυσικού αερίου. ...
Η νέα περιοχή Kangbashi στο Ordos σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Κίνα μάτι για τη μελλοντική ανάπτυξη με μαζικές επενδύσεις και για την κατασκευή των υποδομών. Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα. Αυτή η πόλη χτίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, που προορίζεται για ένα εκατομμύριο κατοίκους, και γέμισε με όλες τις ανέσεις που σηματοδοτούν μια ευημερούσα και σύγχρονη πόλη. Έχει μόνο ένα πράγμα που λείπει σε αυτήν, οι άνθρωποι.
Η Kangbashi είναι γνωστή ως μια σύγχρονη πόλη-φάντασμα. Σχεδιάστηκε για να έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, αλλά εξακολουθεί να είναι απολύτως κενή. Σε έξι χρόνια οι αρχές έχουνδαπανήσει περίπου  2,6 δισ. δολάρια για να μετατραπεί η περιοχή σε μια μεταμοντέρνα μητρόπολημε κυβερνητικούς πύργους, ουρανοξύστες, μουσεία, βιβλιοθήκες, θέατρα, πλατείες και σπίτιαπολυτελείας.   Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις υποδομής έχουν τελειώσει, η έλλειψησχολείων, νοσοκομείων, ταξί, υψηλής ταχύτητας στο Internet, καλωδιακής τηλεόρασης και ψυχαγωγίαςαποθαρρύνουν τα άτομα να πάνε στην Kangbashi. Αν πάτε εκεί τώρα, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε οδοκαθαριστές παρά πολίτες.
http://xsefoto.blogspot.com 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου