Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αντανακλάσεις που κόβουν την ανάσα


Υπήρξε μια εποχή που στη συμβατική φωτογραφία, ο φωτογράφος ανοίγε στο χέρι του όλα τα κόλπα για να αποφευχθούν ανακλάσεις για την φωτογραφία.... αλλά μετά από λίγο, κάποιος ανακάλυψε ότι για ορισμένα είδη της φωτογραφίας, του προβληματισμού θα πρέπει να διατηρηθεί διότι παρήγαγε απαραίτητη αίσθηση του όγκου. Με τον καιρό ανακαλήφθηκε ότι τα αντανακλαστικά μπορούν να οδηγήσουν σε μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα και να οδηγήσουν σε όμορφες εικόνες.
Η χρήση του νερού, παράθυρα, καθρέφτες ή οποιαδήποτε αντανακλαστική επιφάνεια μπορεί να μετατρέψει μια απλή φωτογραφία σε ένα έργο τέχνης. Το πιο cool πράγμα σχετικά με τη χρήση των προβληματισμών κατά τη λήψη φωτογραφιών είναι ότι μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα της κάτι απλό σε κάτι πιο πλούσια και πιο αφηρημένη ή καλλιτεχνική. Μερικές φορές οι σκέψεις μπορεί να είναι ενοχλητικές και να χαλάσουν την φωτογραφία, όπως το κόκκινο μάτι, για παράδειγμα. Αλλά η δημιουργικότητα και εικόνες καλής ποιότητας εξαρτόνται από τον φωτογράφο για να μπορούμε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, αντί να δείτε μόνο ένα μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου.
Επίσης, χρησιμοποιώντας την ανάκλαση του φωτός μπορεί να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα του διαθέσιμου φωτισμού . Διάχυτο φως είναι συνήθως καλύτερο να βγάζετε φωτογραφίες, και να χρησιμοποιούν το ανακλώμενο φως, ή ως την κύρια πηγή φωτός, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συλλάβει το διάχυτο φως.
Δείτε παρακάτω μερικές εικόνες με αντανάκλαση:





Πηγή:http://csforces.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου