Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μια κουταλιά μέλι ή μια κουταλιά ζάχαρη, έχει τις περισσότερες θερμίδες;


Στο μυαλό των περισσοτέρων, το μέλι έχει συνδεθεί με δίαιτες λίγων θερμίδων, οι οποίες αποφεύγουν τη ζάχαρη. Η αλήθεια είναι ότι μία κουταλιά μέλι έχει 64 θερμίδες, ενώ μία αντίστοιχη ζάχαρης έχει...

46 θερμίδες! Αυτή η σύγκριση βέβαια δεν είναι πολύ δίκαιη, καθώς το μέλι ζυγίζει περισσότερο από τη ζάχαρη, λόγω του 17% περιεκτικότητάς του σε νερό. Έτσι ενώ η κουταλιά με το μέλι ζυγίζει 21 γραμμάρια, αυτή με τη ζάχαρη ζυγίζει μόλις 11. Η σωστή σύγκριση θα πρέπει να γίνει βάσει ίδιων γραμμαρίων. Αν υπολογίσουμε 21 γραμμάρια απο την κάθε τροφή, τότε βλέπουμε ότι το μέλι έχει 64 θερμίδες, ενώ η ζάχαρη 84. Από εκεί και πέρα το μέλι είναι θρεπτικά σαφώς ανώτερο από την ζάχαρη η οποία έχει υποστεί πολλές επεξεργασίες. Το μέλι περιέχει πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες άκρως πολύτιμες για τον οργανισμό μας. Προτιμάμε το μέλι λοιπόν, αλλά με προσοχή αν βρισκόμαστε σε δίαιτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ. ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Κόλπα του σώματός μας


17 ενδιαφέροντα κόλπα που κάνει το σώμα μας


1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»
2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, ο οποίος μιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί.Το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο. Το αριστερό αυτί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.
3. Απαλλαγείτε από τον πόνο!
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με τον Taras Usichenko, συγγραφέα μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.
4. Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας
Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω, σύμφωνα με την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.
5. Διώξτε την καούρα χωρίς νερό!
Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; «Κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.
6. Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας
Απλά τρίψτε πάγο στην παλάμη σας, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Μία καναδέζικη μελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο μέχρι και 50%. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.
7. Εξαφανίστε τα καψίματα
Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο μάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά το σημείο που καήκατε με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη Δρ. DeStefano, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.
8. Κάντε τον κόσμο να σταματήσει να γυρνά
Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το κομμάτι του αυτιού, που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία -ο θόλος του κοχλία- εγχέει ένα υγρό, που είναι της ίδιας πυκνότητας με το αίμα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο θόλο, ο θόλος αποκτά μικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει,» εξηγεί ο Δρ. Schaffer. Όλο αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.
9. Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.
10. Σταματήστε το αίμα με το ένα δάχτυλο!
Εάν πιέσετε τη μύτη σας και σκύψετε προς τα πίσω μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία στη μύτη -εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίμα. Ένας πιο «πολιτισμένος» τρόπος είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι στα άνω ούλα σας -ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη- και να πιέσετε με δύναμη. «Οι περισσότερες αιμορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος, το χόνδρο που χωρίζει τη μύτη,» σημειώνει ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni του Ντάρμπαν, στη Νότιο Αφρική. «Ασκώντας πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, σταματάτε την αιμορραγία.»
11. Σταματήστε το καρδιοχτύπι
Θέλετε να σταματήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής, όπως υποστηρίζει ο Ben Abo, γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.
12. «Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας!
Εάν φάτε κάτι παγωμένο, πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα παγώσει ο εγκέφαλος σας. Για να το αποφύγετε, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε. «Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώμα μας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος,» υποστηρίζει ο Abo. «Σε αντιστάθμιση, υπερθερμαίνεται, προκαλώντας τον πονοκέφαλο του παγωτού, όπως λέγεται χαρακτηριστικά το φαινόμενο. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.
13. Αποφύγετε τη μυωπία
Η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια, σύμφωνα με την Anne Barber, οπτομετρικό στην Ουάσιγκτον. «Συνήθως δημιουργείται από μυωπικό στρες.» Με άλλα λόγια, δημιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες -όπως τα μάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.
14. Ξυπνήστε τους νεκρούς!
Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.
15. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί. Στη συνέχεια, βάλτε τον να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια που είναι 1- 2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.
16. Αναπνεύστε κάτω από το νερό
Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά. Η υπεροξυγόνωση μειώνει την οξύτητα του αίματος,» όπως υποστηρίζει ο Δρ. Jonathan Armbruster, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Auburn. «Το κόλπο αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο.» Έτσι, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.
17. Διαβάστε το μυαλό!
Το δικό σας! «Εάν έχετε να εκφωνήσετε μία ομιλία την επόμενη μέρα, κάντε μία επανάληψη πριν πέσετε για ύπνο,» όπως υποστηρίζει η Candi Heimgartner, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

Τι μεταφέρει ο ποδηλάτηs ?


Δείτε το...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Βρήκε το ληστή μέσα από φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος.

Βρήκε το ληστή μέσα από φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος

Ο κύριος που βλέπετε στα δεξιά επισκέφτηκε μαζί με την οικογένειά του το Καπιτώλειο στην Ουάσινγκτον και θέλησε να βγάλει μια οικογενειακή φωτογραφία μπροστά από το ιστορικό κτίριο. Προγραμμάτισε την φωτογραφική του μηχανή...
και πήγε και ο ίδιος να στηθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Λίγο πιο πίσω, στα σκαλιά μίας από τις εισόδους του κτιρίου, είχε αφήσει την τσάντα του η οποία περιείχε διάφορα αντικείμενα πολύτιμης αξίας. Αφού λοιπόν βγήκε η φωτογραφία, ο κύριος Myer πήγε να βρει την τσάντα του η οποία είχε γίνει άφαντη. Αφού έψαξε τους τριγύρω χώρους, σκέφτηκε να δει τη φωτογραφία που είχε μόλις τραβήξει, μήπως και είχε καταγράψει τον κλέφτη. Για καλή του τύχη, όντως είδε τον ληστή της τσάντας του στο βάθος της φωτογραφίας. Αμέσως ειδοποίησε την τοπική αστυνομία και με τα πειστήρια που είχε στα χέρια του, ο ληστής βρέθηκε λίγα λεπτά αργότερα και οδηγήθηκε στην φυλακή.

Ανέκδοτο: πιο όμορφη


Ένα ζευγάρι, μικρομεσαίας τάξης, κάνει τα ψώνια του στο supermarket.
Περνώντας από το ράφι με τα ποτά, ο άντρας πιάνει ένα μπουκάλι βότκα και το βάζει στο καλάθι μαζί με τ' άλλα ψώνια.
-Τι είναι αυτό;, πετάγεται η σύζυγος. -Εεεε, βότκα.
-Και πόσο κάνει;
-10 ευρώ.
-Είσαι με τα καλά σου, εδώ δεν έχουμε να φάμε καλά-καλά και πας και μου αγοράζεις βότκες; 'Άστο γρήγορα πίσω.
Κατέβασε τα αυτιά ο δικός σου και με βαριά καρδιά επέστρεψε το μπουκάλι στη θέση του.
Ολοκλήρωσαν τα ψώνια, κατευθύνθηκαν στο ταμείο να πληρώσουν, όταν ξαφνικά η σύζυγος, αναφώνησε:
-Μισό λεπτάκι, κάτι ξέχασα.
Και έφυγε τρέχοντας προς τους διαδρόμους για να επιστρέψει σε λίγο με ένα κουτάκι στα χέρια.
-Τι είναι αυτό; σειρά του συζύγου να ρωτήσει.
-Εεεε, κρέμα προσώπου.
-Και πόσο κάνει;
-67 ευρώ.
-Είσαι σοβαρή? Εμένα δεν με άφησες να πάρω μια βότκα με 10 ευρώ και πήγες κι
έδωσες 67 για μια κρέμα;
-Ε..., να..., για να με βλέπεις πιο όμορφη.
-Τι λες, και με 10 ευρώ την ίδια δουλειά θα κάναμε!

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οι νέοι κανόνες του τζόγου !!!


http://listonplace.blogspot.com/2010/08/blog-post_3009.html

listonplace @ 1:00 μμ
Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, θα επαναφέρει τα φρουτάκια τα οποία τα είχε εκσυγχρονίσει, ουπς κηρύξει παράνομα ήθελα να πω, ο Κινέζος.

Ο φανερός στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει από αυτήν την ιστορία γύρω στα 700 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει όμως και ένας κρυφός στόχος. Να βγάλει πολύ περισσότερα…

Γι΄ αυτό το σκοπό στο παιχνίδι υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω σε ακαδημαϊκό επίπεδο ξέρουν ότι αν σου κάτσουν τρία όμοια «φρουτάκια» κερδίζεις….

Στην νεοπασοκική έκδοση τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.
Έχω την μεγάλη χαρά αλλά και υποχρέωση να σας πληροφορήσω πρώτος για τις αλλαγές – παγίδες. Έχουμε και λέμε λοιπόν....



Τρεις Παπακωνσταντίνου: Έκτακτη άμεση φορολογία στο παίχτη, μείωση του μισθού του κατά 15% και σε περίπτωση που δουλεύει στο δημόσιο αφαίρεση κάθε υπόλοιπου επιδόματος.

Δυο Παπακωνσταντίνου και ένας Λοβέρδος: Ο παίχτης χάνει τον δωδέκατο μισθό και βγαίνει στην σύνταξη μετά από 67 χρόνια εργασίας και αφού έχει συμπληρώσει το 89ο έτος της ηλικίας του

Τρεις Λοβέρδοι: Ο παίχτης θα εργάζεται πλέον 17 ώρες το 24ωρο με μισθό που θα το καθορίζει ο εργοδότης αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το μισό του επιδόματος του ΟΑΕΔ, θα πάρει μειωμένη σύνταξη υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ξεπεράσει το 100 έτος και θα έχει ταυτόχρονα καταφέρει να τετραγωνίσει τον κύκλο ενώ θα πρέπει να δουλεύει επιπλέον 3 ώρες άνευ αμοιβής ώστε με τα χρήματα αυτά να κλειστεί καμιά τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τρεις Γιωργάκηδες: Ο τυχερός παίχτης θα κερδίσει πρώτον, δωρεάν μαθήματα κανό και δεύτερον την χαρά να προσφέρει τον μισθό του στο κράτος.

Αν κάτσουν τα γράμματα ΔΝΤ ο παίχτης την έβαψε. Θα τον χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωο. Θα τον βάλουν σε μια κλούβα και θα παρατηρούν πως γίνεται να ζει χωρίς να τρώει και δεύτερον πως μπορεί η πλύση εγκεφάλου να τον κάνει να μην αντιδρά σε ότι και αν του κάνουν…

Και τώρα η απόλυτη καταστροφή για τον παίχτη. Έτσι και σου κάτσει αυτή η τριάδα…. ξέρετε όλοι τι μπορεί να συμβεί.



ΥΓ Όπως καταλάβατε στην τελευταία περίπτωση ούτε όνομα δεν έγραψα. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Οι νόμοι της γκαντεμιάς...!

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Οι νόμοι της γκαντεμιάς...!

Μήπωs δεν μάs συμβαίνουν κάτι απο τα παρακάτω αρκετέs φορέs..???
1. Ο νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς, λάθος αριθμό ποτέ δεν είναι απασχολημένο.
2. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης: Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου.
3. Ο νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.
4. Ο νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο. 5. Ο νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.
6. Ο νόμος του άλλοθι: Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θασκάσει πραγματικά.
7. Ο νόμος του αφρόλουτρου: Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.
8. Ο νόμος της συνάντησης: Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.
9. Ο νόμος του αποτελέσματος: Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει,τότε θα δουλέψει.
10. Ο νόμος του θεάτρου: Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.
11. Ο νόμος του καφέ: Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς μέχρι να κρυώσει ο καφές.
12. Ο νόμος της σειράς: Αν περιμένεις σε σειρά και αποφασίσεις να πας στη δίπλα που κινείται πιο γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή που άφησες θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα.
13. Ο νόμος του συγχρονισμού: παίρνεις τηλέφωνο τον φίλο σου αλλά κατά λάθος στο κλείνει στα μούτρα, οπότε σε παίρνει αυτός αλλά ταυτόχρονα τον ξανα καλείς και εσύ και λέει ότι είνα κατειλημένο , το κλείνεις περιμένεις λίγο και ξαναπαίρνεις αλλά την ίδια στιγμή σε παίρνει και ο φίλος σου και του λέει ότι το κατειλημένο. και συνεχίζεται το ίδιο μέχρι να σπάσουν τα νεύρα σου!!


(ελπιζω κατα λαθοs να μη γινει delete)

Διακοπές με Ρώσο μεγιστάνα για το κορίτσι του «Ράδιο Αρβύλα»


Διακοπές με Ρώσο μεγιστάνα έκανε η Χριστίνα Μουστάκα στο πολυτελές σκάφος του στη Σκιάθο. Το κορίτσι του «Ράδιο Αρβύλα» ζει φέτος μεγάλες στιγμές... Κάνει διακοπές όχι όπου κι όπου, αλλά στο πολυτελές σκάφος Ρώσου μεγιστάνα.
Όσοι είδαν τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο και τη Χριστίνα Μουστάκα στο νησί είπαν ότι ήταν πολύ διαχυτικοί χωρίς να λείπουν οι αγκαλιές μεταξύ τους αφού το κορίτσι ξετρέλανε το Ρώσο που δεν την άφηνε στιγμή από τα ματιά του.
Η γνωριμία τους έγινε μέσω κοινών γνωστών καθώς ο επιχειρηματίας έχει πολλούς Έλληνες φίλους. Κάνει διακοπές κάθε χρόνο στην Ελλάδα με το πολυτελές σκάφος του γυρίζοντας τα ελληνικά νησιά.
Τα ...προσόντα της Χριστίνας Μουστάκα γοητεύσαν τον μεγιστάνα που την προσκάλεσε στο σκάφος του με αφορμή ένα πάρτι .Οι κάτοικοι του νησιού είπαν ότι το γλέντι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ!...



http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_5985.html

Ετοιμη να πετάξει όλα. Να τα βγάλει και να τα ρίξει στα μούτρα των τηλεθεατών. Το κορίτσι έλειπε για αρκετό καιρό και την πεθυμήσαμε πραγματικά. Και αυτή και τα ωραία μπαλκόνια με θέα. Ο Μαλέλης μπορεί να...
αισθάνεται σίγουρος ότι όλα δουλεύουν ρολόι. Τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι που η θεματολογία έχει πιάσει πάτο...

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.


ΦΩΤΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΦΩΤΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΦΩΤΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Θα μας χρεοκοπήσουν όταν το αποφασίσουν...

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/


Του Γιώργου Δελαστίκ

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να αισθάνεται πανευτυχής για το έργο του στις αμέτρητες ανά την υφήλιο συνεντεύξεις που δίνει, αλλά δεν υπάρχει
 πλέον οικονομολόγος σοβαρός σε...διεθνές επίπεδο, προοδευτικός ή συντηρητικός, ο οποίος να μην δηλώνει ότι μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρεί πιθανότατο πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει, υποχρεούμενη σε αναδιάρθρωση χρέους.



Την πεποίθηση ότι έχουμε εισέλθει σε εποχή χρεοκοπίας κρατών έχει και η γερμανική κυβέρνηση της... καγκελαρίου Μέρκελ, γι’ αυτό και προωθεί με εξαιρετική επιμονή στην ΕΕ την άποψή της ότι πρέπει να καταρτιστεί και να συμφωνηθεί από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες συγκεκριμένη διαδικασία«συντεταγμένης», κατά τη γερμανική ορολογία, χρεοκοπίας κρατών της Ευρωζώνης, η οποία και θα αντικαταστήσει το σήμερα υφιστάμενο «πακέτο στήριξης» των 750 δις ευρώ.Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, επιβάλλεται μια καλύτερη ενημέρωση γύρω από το τι σημαίνει χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους, όσο κι αν η συζήτηση αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη.Ο καθοριστικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους είναι αν την πρωτοβουλία της απόφασης την έχει η κυβέρνηση μιας χώρας ή αν αυτό το αποφασίζουν οι δανειστές, οι οποίοι τότε επιβάλλουν και τους όρους της αναδιάρθρωσης. Ας εξετάσουμε αναλυτικά αυτές τις δύο εκδοχές και τις δυνητικές επιπτώσεις τους στην περίπτωση της χώρας μας.
 
Αν αποφασίζαμε εμείς
 
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση μιας χώρας αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση του χρέους της, πληροφορεί τους δανειστές της ότι σταματά να πληρώνει τις δόσεις της.Ανακοινώνει η ίδια ότι, αντί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της, θα πληρώσει, π.χ., το 60% μόνο.Επίσης, ανακοινώνει ότι αντί να πληρώσει, π.χ., σε έξι χρόνια θα πληρώσει σε δεκαπέντε, ότι αντί να πληρώνει με επιτόκιο 8% θα υπολογίζει τα χρέη της με επιτόκιο 4%, ότι επί τρία χρόνια δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε τοκοχρεολύσια μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία της κ.λπ.Πάνω σε αυτούς τους όρους γίνεται μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι συνήθως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν, γιατί η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας προβάλλει το ακαταμάχητο επιχείρημα «αν σας αρέσει, αλλιώς δεν παίρνετε φράγκο»!Η λύση αυτή έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση της πληττόμενης χώρας που χαράζει τη στρατηγική και την τακτική της εξόδου από την κρίση και της ανόρθωσης της οικονομίας. Ακολουθεί αναπτυξιακή πολιτική, αδιαφορώντας για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος, προτάσσοντας την απασχόληση των εργαζομένων. Η επιλογή αυτή προϋποθέτει την προσωρινή εθνικοποίηση των τραπεζών.Η περίπτωση της ΕλλάδαςΑν υποθέσουμε ότι κάποια άλλη ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτή την επιλογή –γιατί είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποκλείεται να την κάνει– θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση: να αποσύρει την Ελλάδα από το ευρώ! Ο λόγος είναι ότι αν παραμέναμε στην Ευρωζώνη, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δικαίωμα έκδοσης χρήματος, οι εταίροι της ΕΕ θα μας στραγγάλιζαν οικονομικά σε ελάχιστα 24ωρα και η χώρα θα περιέπιπτε σε κατάσταση χάους.Θα ήταν αναγκαία, επομένως, η επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία στο εσωτερικό της Ελλάδας. Προσωρινά η δραχμή δεν θα ήταν ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στις χρηματαγορές. Θα είχε αυθαιρέτως καθορισμένη σταθερή ισοτιμία στην αρχή, προκειμένου να περιορίσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. Ούτως ή άλλως οι εισαγωγές θα αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα, σε αντίθεση με τις εξαγωγές που θα σημείωναν αύξηση.Υποχρεωτική θα ήταν επίσης η προσωρινή τουλάχιστον εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να δανειστούν στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ούτε σήμερα οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να δανειστούν στη διατραπεζική αγορά και η ρευστότητά τους εξαρτάται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία ήδη χρωστούν κάπου… 100 δις ευρώ!Στην περίπτωση όμως της επιστροφής στη δραχμή, το εθνικοποιημένο τραπεζικό νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως αποφασιστικής σημασίας μοχλός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία σε πλαίσιο μεγάλων αρχικών δυσκολιών, όπως είναι αυτονόητο.Ευνοϊκή ιδιομορφία συνιστά το γεγονός ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που κυκλοφορούν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα θέσουν αυτομάτως στη διάθεση της κυβέρνησης τεράστια ποσά συναλλάγματος που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των αρχικών προβλημάτων με τις εισαγωγές.



Όταν αποφασίζει η Μέρκελ
 
Η δεύτερη εκδοχή, απείρως πιθανότερη στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι να αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ –δηλαδή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους– και να κηρύξουν αυτοί τη χώρα μας χρεοκοπημένη, αποφασίζοντας και τους όρους της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στο εξωτερικό.Στην περίπτωση αυτή δεν θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, παρόλο που υπάρχουν πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι και πολιτικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος την εκδίωξη της Ελλάδας και άλλων μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών από το ευρώ. Η γραμμή των Γερμανών τραπεζιτών όμως είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη για να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους χρωστάμε, άρα πρέπει να θεωρείται βέβαιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι αν μας χρεοκοπήσουν οι Ευρωπαίοι υπό την ηγεσία των Γερμανών, δεν θα μας διώξουν από το ευρώ.Το αντίτιμο θα είναι πολύ πιο βαρύ από όσο φαντάζεται κανείς. Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι στη συνέχεια όλος ο ελληνικός λαός θα δουλεύει για να πληρώνει τις γερμανικές, γαλλικές και λοιπές ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει, θα αφαιρέσουν από την ελληνική κυβέρνηση τη… διακυβέρνηση της Ελλάδας!Όπως προβλέπει σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, όποια χώρα της Ευρωζώνης πτωχεύει θα περιέρχεται υπό τη διακυβέρνηση της υπό ίδρυση Λέσχης του Βερολίνου!
 
Κατοχικός διοικητής
 
Η κυβέρνηση Μέρκελ είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη λήψη αποφάσεων για τη «συντεταγμένη χρεοκοπία»των χωρών της Ευρωζώνης γι’ αυτό και ανέθεσε μυστικά σε ομάδα δώδεκα Γερμανών «σοφών» να της παρουσιάσουν σχετικό σχέδιο, πράγμα που έκαναν.Φρίκη αισθάνεται όποιος διαβάσει το κείμενό τους. Κατά το γερμανικό σχέδιο, το ΔΝΤ είναι εκείνο που θα αποφασίζει πότε απαιτείται η αναδιάρθρωση του χρέους χώρας της Ευρωζώνης. Τότε θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι Γερμανοί.Όπως αναφέρει το σχέδιο του Βερολίνου «τότε πρέπει να υπάρξει μια συρρίκνωση της διαθεσιμότητας κυρίαρχων εξουσιών» κατά το κείμενο.«Η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δεν θα επιτρέπεται πλέον να αποφασίζει για το κρατικό ταμείο με απεριόριστες εξουσίες», εξηγεί το Der Spiegel και αναλύει πώς θα γίνεται αυτό:«Στη θέση της, θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιουσίας του χρεοκοπημένου κράτους “μια συνδεόμενη με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής προσωπικότητα εμπιστοσύνης ή ομάδα προσωπικοτήτων” που θα ορίζεται από τη Λέσχη του Βερολίνου»Αυτή η υπό ίδρυση Λέσχη του Βερολίνου θα είναι ένας «νομικά ανεξάρτητος θεσμός» κατά τους Γερμανούς που την προτείνουν. Θα συγκεντρώνει τη δραστηριότητά της στα κρατικά ομόλογα και τα αξιόγραφα που προκύπτουν από αυτά και θα είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση όσων χωρών της Ευρωζώνης προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.Η σκέψη είναι εφιαλτική: ένας Γερμανός «γκαουλάιτερ», κατοχικός διοικητής διορισμένος από τη Λέσχη του Βερολίνου, να διοικεί την Ελλάδα και να αποφασίζει αυτός την έκδοση ελληνικών κρατικών ομολόγων που θα τα αγοράζει η γερμανική Deutsche Bank με επιτόκια που θα αποφασίζουν οι Γερμανοί μεταξύ τους, αλλά τα δάνεια θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός!
 
(από tiresias-press, tyxaiodenomizo, dinatos)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

στο τρένο


Βρισκόμαστε στη Γαλλία κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.

Μέσα στο κουπέ ενός τρένου κάθονται ένας Γερμανός αξιωματικός και τρεις Γάλλοι.
Ένας νεαρός χωρικός, μια ηλικιωμένη και μια νέα ωραία γυναίκα.

Ξαφνικά και ενώ το τρένο περνά απο μια σκοτεινή σήραγγα, μέσα στο σκοτάδι ακούγεται ο ήχος ενός φιλιού και ενός χαστουκιού!!!

Αμηχανία...κανείς δε μιλά, ο Γερμανός κρατά το κοκκινισμένο μάγουλο του και όλοι σκέφτονται:

Ηλικιωμένη: Τον κερατά τον Γερμαναρά, πήγε να φιλήσει την κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε!

Κοπέλα: Το βλάκα τον Γερμανό πήγε να φιλήσει εμένα και φίλησε την γριά!

Γερμανός: Πολύ έξυπνος αυτός ο Γάλλος! Φίλησε την κοπέλα, εγώ έφαγα το χαστούκι!

Γάλλος: Ουφ! Ευτυχώς! Κανένας δεν κατάλαβε ότι εγώ φίλησα το χέρι μου και έριξα χαστούκι στο Γερμαναρά!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

τα σαλιγκάρια


Η κυρά-Μαρία στέλνει τον άντρα της τον κυρ-Στέλιο στην αγορά να πάρει σαλιγκάρια .

"Πρόσεξε! Μη πιάσεις τη κουβέντα στην αγορά . Να πας και να γυρίσεις αμέσως . Δε θα προλάβουνε να γίνουνε τα σαλιγκάρια για το μεσημέρι "

Φεύγει ο κυρ-Στέλιος και πάει γρήγορα-γρήγορα στην αγορά , παίρνει τα σαλιγκάρια και ξεκινάει για το σπίτι .

Καθώς περνούσε από ένα καφενείο κοντά στην αγορά , βλέπει μέσα 2 φίλους του να πίνουν το ουζάκι τους . Τους χαιρετάει και κάθεται μαζί τους " για λίγο , γιατί πρέπει να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι ". Πίνει κι αυτός τα ουζάκια του , ένα , δύο , τρία καραφάκια όταν θυμάται τη γυναίκα του .
" Αμάν ! άργησα ! Φεύγω , θα τα πούμε μια άλλη φορά ! " και φεύγει βιαστικός .

Είχε φτάσει στα μισά του δρόμου όταν βλέπει το γείτονά του τον Θανάση .
" Πάμε για καμιά μπυρίτσα ; ", του λέει ο Θανάσης .
" Έχω αργήσει , Θανάση μου . Αλλά μη σου χαλάσω το χατίρι . Πάμε, αλλά για λίγο "
Και κάθονται σε ένα μαγαζάκι . Πίνουν μια , δυο , τρεις , δέκα , έντεκα μπύρες και ξαφνικά ο κυρ-Στέλιος κοιτάζει το ρολόι του . Είναι 5 η ώρα .

" Ποιος την ακούει τη κυρά-Μαρία ! " λέει και σηκώνεται να φύγει . Έχει ψιλομεθύσει , του αρέσει άλλωστε το ποτό . Προχωράει όσο πιο γρήγορα μπορεί , αλλά 2 τετράγωνα πριν από το σπίτι του , συναντάει το φίλο του το Βαγγέλη .
" Έλα για λίγο στο σπίτι " του λέει ο Βαγγέλης . " Ανοιξα χθες ένα καινούργιο βαρέλι κρασί . Πρέπει να το δοκιμάσουμε ! "
Ανεβαίνει ο κυρ-Στέλιος στο σπίτι του Βαγγέλη με τα σαλιγκάρια στο χέρι .
Δοκιμάζει το καινούργιο κρασί και πριν προλάβει να τελειώσει το δέκατο πέμπτο ποτήρι διαπιστώνει ότι έχει σκοτεινιάσει .

Δεν τον παίρνουν τα πόδια του , αλλά τρεκλίζοντας και με τα σαλιγκάρια παραμάσχαλα πάει προς το σπίτι .
"Δε θα ξανασταματήσω πουθενά ! " λέει μέσα στο μεθύσι του .

Φτάνει στο σπίτι , βγάζει τα κλειδιά , προσπαθεί να βρει το σωστό κλειδί . Δύσκολο όμως με το μεθύσι που έχει .
Παραπατάει και του πέφτει η σακούλα με τα σαλιγκάρια από τα χέρια .
Σκίζεται και χύνονται τα σαλιγκάρια στα σκαλοπάτια .
Η κυρά-Μαρία που καθόταν στα καρφιά από το πρωί , μόλις άκουσε το θόρυβο άνοιξε την πόρτα έξαλλη , έτοιμη να του χιμήξει .
" Που ήσουνα , βρε γαϊδούρι , όλη μέρα ; "
Κι ο κυρ-Στέλιος :
" Σσσσσσσσστ , μη φωνάζεις ! Δε βλέπεις ; " της λέει δείχνοντας τα σαλιγκάρια . Και γυρίζοντας προς τα πεσμένα σαλιγκάρια τους :
" Ελάτε ! ελάτε ! ελάτε! , σαλιγκαράκια μου , κουράγιο , λίγο ακόμα και φτάσαμε!!!!! "

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

tromaktiko: Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Τις έχετε...

tromaktiko: Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Τις έχετε...: "Ποιές είναι οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών? Σύμφωνα με τα εκατομμύρια χρηστών του IMDB είναι οι εξής:... 1. The Shaw..."

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/73940.html
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τις πυρκαγιές στην Ηλεία

Την παραπομπή έξι ατόμων για τα αδικήματα του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου Παναγιώτης Μεϊδάνης αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 που προκάλεσε το θάνατο 36 ανθρώπων και έκαψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.
Σε έγγραφο 121 σελίδων προς το Δικαστικό Συμβούλιο Ηλείας, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή μίας κατοίκου στο Παλαιοχώρι Ζαχάρως, του δημάρχου Ζαχάρως, του νομάρχη Ηλείας, ενός εποχικού πυροσβέστη, ενός αξιωματικού της Πυροσβεστικής και του τότε υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο κ. Μεϊδάνης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν ελήφθησαν εγκαίρως τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αγνοήθηκε έγγραφο μία ημέρα πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά που ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Επίσης, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως τρεις εποχικοί πυροσβέστες ως πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος που καταστράφηκε με αποτέλεσμα η έλλειψη εμπειρίας (καθώς ο νόμος προβλέπει την παρουσία τουλάχιστον ενός έμπειρου μόνιμου πυροσβέστη) να οδηγήσει στον αποπροσανατολισμό των 3 εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι στάθμευσαν στη μέση του δρόμου μπλοκάροντας επτά επιβατικά αυτοκίνητα και οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στον θάνατο 24 ανθρώπους.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο και κανένας συντονισμός για τη διάσωση των ανθρώπων και πως οι αρχές (νομάρχης, δήμαρχος και τοπική Πυροσβεστική) δεν είχαν λάβει από πριν τα κατάλληλα μέτρα πυρασφάλειας.
Ο κ. Μεϊδάνης καταλήγει πως όλα αυτά «συνετέλεσαν αιτιωδώς στο να βρουν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι».

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Είναι_δυνατόν_το_αυγό_να_μπει_στο_μπουκάλι...

Τεράστια ζημιά σε βιοτεχνία παιδικών επίπλων στην Πεδινή Ιωαννίνων.

13/8/10



Για τρεις ώρες πάλευαν με τις φλόγες τα ξημερώματα της Πέμπτης οι άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιοτεχνία παιδικών επίπλων στο δημοτικό διαμέρισμα Πεδινής του Δήμου Μπιζανίου.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το εργαστήριο των ιδιοκτητών, ωστόσο παρήγορο είναι πως δεν κάηκε η έκθεση της βιοτεχνίας, που περιελάμβανε κυρίως ξύλινα έπιπλα. Η φωτιά φαίνεται πως ξέσπασε στις 2.30 περίπου το βράδυ και ένας διερχόμενος οδηγός που αντιλήφθηκε τους καπνούς ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία. Η παρέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο έφτασαν εννιά υδροφόρα οχήματα και 18 άτομα καθώς και δύο επιβατικά οχήματα με επιπλέον τέσσερα άτομα, τα...

οποία «ρίχτηκαν» στην μάχη με τις φλόγες για τρεις περίπου ώρες, έως τις 5.30 το πρωί που η πυρκαγιά κατασβέστηκε.
Τα αίτια για την εκδήλωση της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και τις έρευνες για την εξακρίβωσή τους έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας όπως σημείωσε ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Μιχάλης Κλείτσας.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση των ανδρών της πυροσβεστικής δεν ήταν εύκολη, καθώς εντός του εργαστηρίου, όπως ήταν φυσικό υπήρχαν εύφλεκτα υλικά όπως πριονίδια αλλά και εύφλεκτα υγρά, όπως νέφτι και λούστρος που χρησιμοποιούν οι επιπλοποιοί. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν μικροεκρήξεις ενώ καταστράφηκαν και τα μηχανήματα που υπήρχαν εντός του εργοστασίου.
Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα να διασωθεί το υπόλοιπο κτίριο, ενώ όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κλείτσας δεν υπήρξε κίνδυνος για επέκταση της πυρκαγιάς, καθώς άλλες επιχειρήσεις της περιοχής βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το συγκεκριμένο κτίριο.

Συνελήφθη εμπρηστής
Μία περίεργη υπόθεση εμπρησμού, που προφανώς οφείλεται σε ενδοοικογενειακές συγκρούσεις κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία του νομού Ιωαννίνων.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης η πυροσβεστική κλήθηκε να κατασβέσει πυρκαγιά σε σπίτι στο Περιστέρι. Όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής έφτασαν εκεί ενημερώθηκαν από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού πως τη φωτιά προκάλεσε ο υιός της, για λόγους αντεκδίκησης.
Ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Δυστυχώς το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς και ένας από τους λόγους ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για να μεταβεί στο Περιστέρι.

Έκκληση για προσοχή
Έκκληση στους συμπολίτες απηύθυνε ο διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων, ζητώντας να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν πραγματοποιούν εργασίες στην ύπαιθρο, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι μεγάλος.
Ο κ. Κλείτσας υπογράμμισε πως η έλλειψη βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν συνθήκες επίφοβες για την πρόκληση πυρκαγιών όχι μόνο στα δάση αλλά και εντός των αστικών κέντρων ενώ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή κατά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
«Είναι κρίμα από μία γιορτή, μία χαρά να δημιουργήσουμε δυστυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ
Ελευθερία

Συμβουλές για γυναίκες..



1.Πήγαινε με νεότερους άντρες. Έτσι κι αλλιώς, μένουν πάντα παιδιά !

2.Ποτέ δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις έναν άντρα. Εκτός αν φοράει πάνες.

3.Τι θα κάνεις αν φύγει από το σπίτι? Κάνεις νόημα στον επόμενο να έρθει !


4. Ποτέ μην αφήσεις το μυαλό του να αναρωτιέται. Είναι πολύ μικρό και θα το χάσει.

5. Ο Μωυσής ταλαιπωρούσε τον λαό του Ισραήλ: επί 40 έτη κάνανε σουλάτσα στην έρημο. Βλέπεις, ακόμα και τότε οι άντρες δεν ζητούσαν οδηγίες στο δρόμο. Εξ' ου και "Δεν ήξερες, δεν ρώταγες" ???

6. Αν σε ρωτήσει ποια βιβλία προτιμάς, πες του τα βιβλιάρια καταθέσεων.


7. Για να του δείξεις ότι έχεις καταπληκτικό χιούμορ, δεν χρειάζεται να του λες ανέκδοτα. Απλά να γελάς με τα αστεία του !

8. Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι. Απλώς έχουν άλλη φάτσα για να μην τους μπερδεύουμε.

9. Εργένης: Ένας άντρας που έχασε την ευκαιρία να κάνει μία γυναίκα δυστυχισμένη.

10. Ο Έρωτας είναι τυφλός, αλλά ο γάμος σου ανοίγει τα μάτια μία και καλή.


11. Αν ζητάς έναν σταθερό άντρα, ψάξε σε αναπηρική καρέκλα.


12. Αν ζητάς έναν σπιτόγατο, ψάξε στις φυλακές της περιοχής σου.

13. Αν ζητάς έναν μονογαμικό αλλά ευτυχισμένο άνδρα, ξεζούμισε τον. Αν επιμένει στην άστατη ζωή, ευνούχισε τον. (Δεν φταίει ο καημένος είναι θέμα ανδρικής ορμόνης).



Το άγριο άλογο


Παντρεύτηκε ένας στο χωριό, και μόλις πήγε τη γυναίκα του στο σπίτι, της είπε:
- Γυναίκα, ότι θέλεις κάνε, αλλά μακριά από το στάβλο με το μεγάλο μαύρο άλογο, γιατί είναι άγριο κι επικίνδυνο!

Ζήσανε 1-2 χρόνια καλά, ξεχάστηκε μια μέρα η φουκαριάρα η γυναίκα, μπήκε στο στάβλο, τρώει μια κλωτσιά από το άλογο, και έμεινε στον τόπο.

Έγινε η κηδεία, δεχόταν συλλυπητήρια ο σύζυγος, μόνο που ο παπάς του χωριού παρατήρησε ότι, κάθε φορά που τον πλησίαζε γυναίκα να τον συλλυπηθεί, κουνούσε ο σύζυγος το κεφάλι προς τα κάτω, και κάθε φορά που τον πλησίαζε άντρας το κουνούσε προς τα πάνω. Δεν είπε τίποτα βέβαια, τέτοιες ώρες, αλλά την περιέργεια την είχε.

Πέρασε λίγος καιρός, ξαναπαντρεύτηκε ο άνθρωπος, πάλι τα ίδια και με την καινούργια του γυναίκα, "πρόσεχε της είπε, μακριά απ' το στάβλο με το μαύρο άλογο". Και που το είπε, τί κατάφερε; Ένα χρόνο μετά ξανάγινε το κακό! Μπήκε κι αυτή στο στάβλο, μια δυνατή κλωτσιά και πάλι το άλογο, πάει στα θυμαράκια κι ετούτη!

Καινούργια κηδεία, ξανά συλλυπητήρια, μα και πάλι ο παπάς πρόσεξε την ίδια περίεργη συμπεριφορά από τον χήρο, να κουνάει καταφατικά το κεφάλι στις γυναίκες που τον συλλυπούνταν και αρνητικά στους άντρες.

Δεν άντεξε και λίγο μετά, τον πήρε παραπέρα και τον ρώτησε.

-Τι να σου πω παπά μου, του απάντησε ο λυπημένος. Με πλησίαζαν οι γυναίκες και μου έλεγαν "ζωή σε λόγου σου" κι εγώ έγνεφα "ευχαριστώ".
Οι άντρες με ρώταγαν "το πουλάς το άλογο;" κι εγώ έγνεφα "όχι"!!!!


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΦΕΥΓΕΙ (;) -Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ;‏



Πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι ο Παπανδρέου "ζυγίζεται" για το τί πρέπει να κάνει με τον Χρυσοχοΐδη. Να τον αφήσει στο Δημόσιας Τάξης ή να τον μεταθέσει αλλού, όπως ζητάει ο ίδιος; Μας λένε ότι ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να τον μεταθέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης -αν και δεν έχει πάρει οριστική απόφαση. Οχι για να...

...του κάνει το χατίρι, αλλά γιατί βλέπει ότι η Λούκα δεν κατάφερε ούτε τις τιμές να ελέγξει ούτε συγκροτημένο αναπτυξιακό προγραμματισμό να προωθήσει. Το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί τη Λούκα, μαζί με τη Μαριλίζα, τις δυο πιό κραυγαλέα αποτυχημένες επιλογές. Ο Χρυσοχοΐδης έχει περάσει με επιτυχία επί Σημίτη από το υπουργείο Εμπορίου και έχει άποψη για την ανάπτυξη -στο μυαλό του Γιώργου είναι η ιδανική λύση για υπουργός Οικονομίας. Το μόνο εμπόδιο είναι η αναβίωση της τρομοκρατίας. Θα υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπισή της αν λείψει ο Χρυσοχοΐδης. Ισως η λύση στο σταυρόλεξο ακούει στο όνομα Γιώργος Φλωρίδης -ο άνθρωπος που είχε διαδεχθεί τον Χρυσοχοΐδη, όταν ο Σημίτης τον έκανε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Στις συζητήσεις ανθρώπων του πρωθυπουργού, το όνομά του ακούγεται όλο και συχνότερα...